Ligging

Boshuisje Blij ligt helemaal vrij en vanuit de woonkamer kijkt en loopt u zo het bos in. Loopt u 300 meter rechtsaf, dan vindt u het bezoekerscentrum waar vandaan vele wandelingen starten. Gaat u 300 meter linksaf, via het bos of langs de gezellige winkelstraat, dan komt u onderaan de grootste klimduin van Noord-Holland (en misschien wel van Nederland), waar de kinderen eindeloos kunnen spelen en u kunt genieten van de vele restaurants en terrassen.

Jan en Zwanet (juli 2019):"We hebben een paar heerlijke dagen gehad in boshuisje Blij. Zo vanuit het huisje het bos inlopen en 's morgen een concert van vogeltjes. Heel wat kilometer gefietst in een prachtig duingebied en genoten van de zee. 's avonds was het wel kil, maar even de gezellige haard aan en zo weer warm in het knusse huisje. Kortom: we hebben genoten."

Het uitgestrekte bos en duingebied geldt als breedste (5km), hoogste (54 meter) en mooiste duinenrijk van Nederland. Zowel in de zomer als buiten het seizoen is het er heerlijk vertoeven. Door het bos loopt een prachtige mountainbike route.

Met de fiets leidt er een prachtige route van 5 kilometer door de duinen, naar het strand van Schoorl aan Zee. U kunt ook met de auto naar het strand van Hargen / Camperduin (10 minuten), Bergen aan Zee (15 minuten) of Egmond aan Zee (20 minuten) gaan.